top of page
  • Foto van schrijverVBS Langemark

Dikketruienweek

Het zesde VN-klimaatrapport wijst ons op de feiten: het klimaat verandert aan een sneltempo. Ook ons land blijft niet gespaard van de gevolgen. Denk maar aan de overstromingsramp van vorige zomer.

Onze school vindt het daarom belangrijk om niet bij de pakken te blijven zitten. Wij ondernemen actie om de uitstoot van broeikasgassen te verlagen en om onze weerbaarheid te verhogen. En daar pakken wij gedurende deze hele week - maar in het bijzonder op 17 februari 2022 - graag mee uit! Want dan is het voor de achttiende keer Dikketruiendag, een initiatief van Departement Omgeving en MOS.

Een overzicht van de acties die we dit jaar ondernemen vinden jullie hieronder:

  • Ik weet raad met het klimaat: We willen de kinderen informeren over het belang van ons gedrag voor het klimaat.

  • Geen sluipverbruik in de klas: We willen de kinderen aanmoedigen om zowel thuis als in de klas het sluipverbruik te beperken (licht uit als ik wegga, toestellen volledig uitschakelen…).

  • Dikke trui = een graadje minder.


Met zijn allen kunnen we bijdragen tot het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Dit kan heel eenvoudig door ervoor te zorgen dat we iets dikker gekleed gaan, dan kan de verwarming een graadje lager. Meer info over de campagne vindt u op www.dikketruiendag.be


Comments


bottom of page