top of page
  • Foto van schrijverVBS Langemark

Jeugdboekenmaand

Deze maand is het Jeugdboekenmaand! Het thema dit jaar is geluk. Om dat te vieren werd elke klas op de eerste dag verrast met een (heuse) stapel boeken voor in de klas. En of de kinderen daar gelukkig van werden!


Tijdens de eerste week van de Jeugdboekenmaand kwamen de Leesfee en de Leesdokter opnieuw langs in alle klassen met een nieuwe bibbox. De oudste kleuters luisterden naar een verhaal over geluk, want dat is het thema van de jeugdboekenmaand! De jongste kleuters raadden welk boek de Leesfee had verstopt. In het eerste tot en met het zesde leerjaar hielden de kinderen een ‘boekendans’. In elke klas mochten drie gelukzakken als eerste een boek kiezen uit die nieuwe bibbox!


Tijdens de tweede en derde week van deze Jeugdboekenmaand gaven de Leesfee en de Leesdokter alle kinderen een opdracht om de gang wat vrolijker te maken. De kinderen versierden vlaggetjes met een mooie tekeningen en met werkwoorden waarvan zij gelukkig worden. Deze kleurrijke bedoening zorgt voor een gelukzalig gevoel bij groot en klein!


Tijdens de laatste week konden hun boekentips met elkaar delen door de titel van een boek dat hen gelukkig maakt op een klavertjevier te schrijven. Als afsluit van de Jeugdboekenmaand kregen alle kinderen een tattoo! Op die manier blijft het thema ‘Geluk’ nog even plakken en blikken we met een gelukzalig gevoel terug op de Jeugdboekenmaand.


Tussendoor gingen ook al onze lagere klassen naar één van de auteurslezingen georganiseerd door de bibliotheek van Langemark. Het derde kleuter mocht dan weer geniegen van een prachtig poppentheater.コメント


bottom of page